Ενημέρωση κοινού

Πειραιάς— 11/09/2023Στις 02/07/2023 έγινε η  επιτυχής ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας  που εξελίχθηκε σε όλη την Ελλάδα με την φυσική κάλπη αλλά και την χρήση της τεχνολογίας και της νομοθεσίας που προβλέπει και την ηλεκτρονική ψήφο (με την χρήση της πλατφόρμας Electobox) .

Μετά από ψηφοφορία και ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, η νέα σύνθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου έχει ως εξής:

ΠρόεδροςΟρφανός Νικόλαος
ΑντιπρόεδροςΠεραθωράκης Στυλιανός
ΓραμματέαςΟντόπουλος Απόστολος
ΤαμίαςΓεώργαρης Βασίλειος

Ταυτόχρονα συγκροτήθηκε και το διευρυμένο ΔΣ(Διοικητικό Συμβούλιο) μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών και απαρτίζεται από τους (Αλφαβητική σειρά):

Ιωαννίδης Σάββας
Λαρίου Μαρία
Ορφανού Σοφία
Πρέντζα Κωνσταντίνα
Ρούπας Ιωάννης
Χαρίτος Διονύσιος

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, δείγμα της ενότητας που υπάρχει από την πρώτη σκέψη δημιουργίας του εν λόγω συλλόγου.

Το εφαλτήριο δημιουργίας του ΠΑΣΥΚ αποτέλεσε η προσωρινή Υπουργική Απόφαση για την καταπολέμηση του Covid-19 τον Νοέμβριο του 2021 για την πώληση των επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου, μόνο από κομμωτές και όχι από το σύνολο του εμπορίου. Μια συνθήκη που παραμέριζε τα δικαιώματα μας στην ελεύθερη και παγκόσμια αγορά πώλησης καλλυντικών.

Η απουσία ενός συλλόγου σαν του ΠΑΣΥΚ για ένα επάγγελμα που υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες μας οδήγησε να είμαστε απλοί θεατές σε αποφάσεις για το μέλλον μας και το μέλλον του καλλυντικού στην χώρα μας, χωρίς να μπορούμε να εκφράσουμε επίσημα την θέση μας και να αντιπαραβάλουμε τα επιχειρήματά μας όπως γίνεται σε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος .

Έτσι λοιπόν, με επίμονες και συστηματικές ενέργειες των μελών μας που ήρθαν σε επαφή με κάθε αρμόδιο φορέα και σε συνεννόηση με τον ΠΣΒΑΚ καταφέραμε να πείσουμε το Υπουργείο για την ορθότητα των θέσεων μας, με αποτέλεσμα την απόσυρση της εν λόγω διάταξης. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την καταλυτική βοήθεια της ΕΣΕΕ που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό μας. Παράλληλα, παρακολουθήσαμε κάθε εξέλιξη που τρέχει μέχρι και σήμερα ώστε να μην μένουμε αμέτοχοι πρωτίστως και δευτερευόντως να μην ερχόμαστε προ τετελεσμένου σε τελεσίδικες αποφάσεις για τον χώρο μας.

Ο Σύλλογος μας όμως, έχει ανάγκη από νέα μέλη και  φρέσκιες ιδέες για να έχουμε ένα στέρεο και συμπαγές μέλλον για όλους μας. Το επάγγελμα μας αριθμοί εκατοντάδες και δεν γίνεται να απουσιάζει κανένας συνάδελφος από αυτόν. Στην προσπάθεια μας αυτή, θα θέλαμε την στήριξη όλων, γεμίζοντας μας με δύναμη για την επόμενη μέρα.

Πλέον ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καλλυντικών-ΠΑΣΥΚ είναι γεγονός και το μέλλον του θα είναι λαμπρό!

Αντί επιλόγου: μετά τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών και υποδομών αφενός συμπάσχουμε με όσους επλήγησαν και αφετέρου είμαστε στην διάθεση όσων συναδέλφων θα χρειαστούν την βοήθειά του συλλόγου μας με όποιον τρόπο μπορούμε.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΥΚ